Survival hangout in Noord-Zweden filmen

augustus 19, 2015 Uncategorized 0

Bushcraft, into the wild, survival in the woodsWe zijn onderweg naar Idre, een bekend skigebied in het noorden van Zweden. Het ligt vlakbij de grens van Noorwegen, ongeveer 8 uren rijden van Göteborg. Voor skiën is het nog wat te vroeg, dus dan maar kamperen in het wild. Ik verwacht veel rendieren te zien en hopelijk nog wat elanden en beren.

Ik reis samen met Richard en Erik, mijn vriend, en Chevy niet te vergeten. Het doel is om deze week opnames te maken van een survival hangout, uiteraard midden in de wildernis. We zijn pas om 14 uur vertrokken en moeten eerst ook nog Roger ophalen, een ervaren survivalaar onder de tattoo’s. De opvallendste zit in z’n nek, een spinnenweb. De spin is op zijn linkerhand getekend. We rijden samen om kosten te besparen en omdat Roger zijn rijbewijs is ingenomen. We wilden natuurlijk weten waarom. Hij had met drank gereden en de tweede keer met drugs. Ze zijn hier vrij streng in Zweden. Je mag geen druppel alcohol nuttigen als je daarna nog moet rijden.

We hebben de auto vol met backpacktassen en een hijgende hond achterin die gek is op autorijden. Ze kijkt elke auto na die voorbij komt en hoe groter het voertuig hoe meer ze begint te trillen van de adreline. We hadden de hele week nodig om te bedenken wat we mee moesten en of dat wel zou passen. Mijn tas zit vol met camera’s, aan een heb ik niet genoeg. Na vanavond hebben we geen mogelijkheid om onze apparatuur op te laden. Verder hebben we eten mee voor zes dagen en een paar extra shirts, onderbroeken en sokken. Meer kon niet.

De weersvoorspellingen zijn heel goed. Alleen maar zon en een temperatuur tussen de 20 en 25 graden. Het enige nadeel van dat mooie weer is dat het daardoor heel droog is en we geen open vuur mogen maken. Dat is natuurlijk een domper voor een evenement als dit. Maar dat zal voor ons de pret niet bederven. Ik zie uit naar vanavond als we aankomen bij een huskyfarm waar we ook zullen overnachten. Zo’n rit met husky’s voor een slee staat hoog op mijn bucketlist. Dat zal nu zonder sneeuw wat lastig worden, maar alleen om zoveel husky’s bijelkaar te zien in combinatie met de omgeving lijkt me al fascinerend.

  1290
Share this:

Sorry, the comment form is closed at this time.