Van Mexico-city naar Guadalajara

juli 30, 2014 Uncategorized 0

Maandag 28 juli, de dag begint goed. We willen naar Teotihuacan, een van onze wereldwonderen. We rijden met 4 Volvo’s achter elkaar met 3 TomTom’s om de stad goed uit te kunnen komen. Na het eerste stoplicht zijn we de voorste al kwijt. We raakten de weg kwijt. Na een paar keer stoppen besluiten we een taxi te vragen om voor ons uit te rijden. Bij een stoplicht komt er een politie op ons af dat we hier eigenlijk niet mogen rijden. Buitenlandse auto’s mochten niet voor 11 uur ’s ochtends die weg op. Wat mij betreft flauwekul, maar de boete kwam er wel. 500 peso’s per auto wilden ze hebben. We gingen er niet mee akkoord en na wat discussie in ons beste Spaans en wat geduld mochten we verder rijden voor 500 peso’s voor alle drie auto’s. Best grappig om te onderhandelen over de hoogte van zo’n boete.
Uiteindelijk kwamen we door onze behulpzame taxichauffeur bij de tempels terecht. De tempels van Palenque waren prachtig, maar Teotihuacan was wel heel indrukwekkend! Die had ik absoluut niet willen missen.
Daarna op naar Guadalagara. Ook dat was niet zo gemakkelijk. Er was een staking midden op de snelweg. Er was een enorme opstopping. Auto’s, vrachtauto’s, alles moest midden op de snelweg keren. Dat het allemaal maar kan verbaasd ons allen. Na een tijdje in de file hebben gestaan weten we zeker dat we het diner in het hotel zullen missen en in het donker zullen arriveren.
Onderweg nog even moeten stoppen omdat Klaas een grote scheur in z’n autoband had. Gelukkig was dat in 5 minuten gefixt dankzij Dammie.
Uiteindelijk kwamen we 23 uur aan in het hotel en was er nog een bakje eten voor ons bewaard. Na zo’n pittige dag vonden we dat we wel een biertje hadden verdiend. De enige bar die open was in de stad was een gay-bar, met karaoke. En nee, we hebben niet meegedaan! Ze vroegen waar we vandaan kwamen en we kregen een hartelijk welkoms-applaus. Een bijzondere dag, haha..

Vandaag in Mazatlan aan de kust. De temperatuur ligt daar weer een stuk hoger. 43,2 graden om precies te zijn. We hebben heerlijk gezwommen in de Pacific. Echt genieten was het!
Wel jammer voor de teams die hun auto nog niet ingeklaard hebben, dat is nog steeds niet gelukt en moeten het morgen weer proberen.
Wij gaan er nog maar even genieten door vanavond aan het strand te zitten.

indian_trail_280714001 indian_trail_280714002 indian_trail_280714004 indian_trail_280714007 indian_trail_280714008 indian_trail_290714003

  893
Share this:

Sorry, the comment form is closed at this time.