Mexicanen nog steeds pissig over nederlaag tegen Nederland??!

juli 26, 2014 Uncategorized 0

Pfff, tssss, hmmm, grrrr zijn klanken die we vaak lieten horen. Wat een #%*^zooi bij de grens van Mexico. Als persoon inchecken was zomaar gepiept. Maar dan komt het; de auto moet ingeklaard worden. Ergens 90 km verderop. Slechts 9 teams hebben de officiƫle plaats van inklaring gevonden. Een deel mocht sowieso niet door de grens om de meest pietluttige dingetjes. De Mexicanen zijn niet welwillend. Een aantal mensen heeft moeten overnachten bij de grensovergang. Ook was er nog een ongeluk met een Volvo Katterug die een koe heeft geraakt. Gelukkig zijn de deelnemers niet gewond geraakt, maar schrikken is het wel! De auto heeft flinke blikschade aan de voorkant, maar kan waarschijnlijk nog goed rijden.
Bij donker rijden is hier een stuk gevaarlijker. Ik heb meer verhalen gehoord waarbij mensen door het oog van de naald gingen. 1 team moest uitwijken voor een Amerikaanse truck die in de bocht inhaalde en recht op hen afkwam.
Persoonlijk vind ik de sfeer van het land een stuk minder leuk. Veel mensen proberen je te bedonderen. Ik zie niet dezelfde hartelijkheid als Costa Rica, Nicaragua en Guatemala. Met fotograferen merk je dat ook meteen. Mensen draaien zich weg of ze vragen 100 pesos op een geƫrgerde toon.

Vandaag gaan we naar Palenque, naar een Maya-tempel. Dan door naar Villahermosa om daar te overnachten.

Morgen gaan we 760 km rijden naar Mexico-City!

Indian Trail 24072014-01

IMG_0246A

Palenque_Indian Trail_01

  753
Share this:

Sorry, the comment form is closed at this time.