Van Panama naar Alaska!

oktober 21, 2013 Uncategorized 0

Afgelopen donderdag stond er al een artikel in de Leeuwarder Courant over een rit van Panama naar Alaska… En guess what?!
In juli/augustus 2014 mag ik dit unieke avontuur beleven! Ik ben namelijk gevraagd om als fotograaf mee te gaan met de Volvo Classics – Indian Trail. Een rit van 40 dagen (van Panama naar Alaska) door alle klimaatzones: van het tropische oerwoud in Midden-Amerika, door het woestijn gebied van Arizona en Nevada naar het landklimaat in het noorden van Canada en Alaska. Een geweldig en niet te weigeren aanbod waar zelfs een ijsbeer kippenvel van krijgt!
We rijden deze trip van ongeveer 13.500 kilometer (vol met natuur, cultuur en avontuur) in klassieke Volvo’s (ouder dan 25 jaar).
We beginnen de trip in Panama met een prachtige route door Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador en Guatamala. Dat wordt genieten van Maya-nederzettingen, (actieve) vulkanen, regenwouden, koloniale steden, kleurrijke en weelderige flora/fauna en Bounty-stranden.
In Mexico gaat de sombrero op en ga ik Palenque (het mytische centrum van de Maya’s) bezoeken en reis via de Popocatepetl (de hoogste vulkaan van Mexico) naar Teotihuacan (de oude hoofdstad van de Tolteken).
We verlaten het land van de taco, tortilla en tequila en vervolgen de reis door het “wilde westen van de USA”, het oude territorium van de Sioux, de Comanches, de Apaches en de Navajo’s. Het avontuurlijke land van Billy the Kid en Buffalo Bill.
Ook rijden we, onderweg naar Las Vegas, over een deel van de Route 66 (get your kicks!), de bekendste klassieke route aller tijden.
In de USA ga ik o.a. de nationale parken: Yellowstone, Capitol Reef, Arches, Zion, Bryce, Monument Valley en natuurlijk de Grand Canyon bezoeken. Yes we can!
Daarna volgt een reis door de Rocky Mountains en de ongerepte wildernis van Canada en Alaska. Ik zie zeker geen beren op de weg in de jachtgebieden van de Grizzly beren en de Inuit Eskimo’s.
Meer info over de rit kunt u vinden op www.indiantrail.nl

Groeten,
GejaRoute Indian Trail

  894
Share this:

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.